Páchatelia zadržaní počas preventívno-bezpečnostnej akcie. Namiesto opravy predaj.

06.11.2013 Prešov

Páchatelia zadržaní počas preventívno-bezpečnostnej akcie
Pracovník SBS jednej z firiem v Lipanoch na Ul. Krt. Nálepku zabránil krádeži železného šrotu, no zo zranení spôsobených páchateľmi sa bude liečiť pravdepodobne až 6 týždňov.
Traja muži vo veku 23, 27 a 29 rokov z obce Lipany, okr. Sabinov po vzájomnej dohode dňa 04.11.2013 v čase od 19:00 hod do 20:00 hod preskočili dvojmetrový plot areálu firmy s úmyslom odcudziť železný šrot. V tomto ich konaní sa im snažil zabrániť pracovník strážnej služby, ktorého fyzicky napadli. Útočníci muža zvalili na zem a opakovane ho kopali do hlavy, čím mu spôsobili viaceré vážne zranenia. K poškodeniu zariadenia firmy a ani k odcudzeniu vecí nedošlo. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Lipany začal v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu súbehu s prečinom krádeže v štádiu pokusu.
Aj na základe uvedených skutočností bola vykonaná preventívno - bezpečnostná akcia v rómskej osade v obci Lipany, zameraná na pátranie po páchateľoch trestnej činnosti a priestupkov, po hľadaných osobách a veciach a hlavne z dôvodu vyššie uvedeného skutku, pri ktorom došlo k úmyselnému ublížení na zdraví 47 ročného pracovníka strážnej služby. Do akcie bolo nasadených 56 policajtov. Predvedených bolo 17 osôb k neobjasneným priestupkom, trestným činom majetkového charakteru a trestnému činu ublíženia na zdraví. Počas bezpečnostných opatrení nedošlo k narušeniu verejného poriadku ani zraneniu osôb. Trom z predvedených osôb bolo vyšetrovateľom vznesené obvinenie za pokus krádeže a za ublíženie na zdraví vo firme v Lipanoch. Obvinení muži boli umiestnení do cely policajného zaistenia a bude spracovaný návrh na ich vzatie do väzby.

Namiesto opravy predaj
28 ročnému mužovi z obce Ždiar bolo povereným príslušníkom Obvodného oddelenia Policajného zboru Ždiar vznesené obvinenie pre prečin podvodu.
Obvinený sa mal skutku dopustiť tým, že predal briketovací lis napriek tomu, že vedel, že nie je jeho majiteľom. Lis tento muž získal od skutočného majiteľa tohto zariadenia a to pod zámienkou vykonania opravy. Škoda, ktorá vznikla majiteľovi lisu je vo výške 1.800,-Eur, obvinený muž je stíhaný na slobode.

Preventívno-bezpečnostná akcia v Snine
Včera /05.11.2013/ bola v dopoludňajších hodinách v služobnom obvode Obvodného oddelenia Policajného zboru Snina vykonaná vlastná preventívno-bezpečnostná akcia zameraná na pozitívne ovplyvnenie stavu verejného poriadku, predchádzania a odhaľovania trestnej činnosti v súvislosti s krádežami drevnej hmoty, elektrickej energie, pátrania po páchateľoch úmyselných trestných činov, hľadaných a nezvestných osobách, veciach pochádzajúcich z trestnej činnosti, pátrania po odcudzených motorových vozidlách, za účelom prevencie a zisťovania prejavov extrémizmu.
Do akcie bolo zapojených 10 policajtov, ktorí zistili 9 podozrení z trestného činu krádeže elektrickej energie a jeden priestupok na úseku verejného poriadku. Počas akcie nedošlo k hromadnému narušeniu verejného poriadku.
 

Vyberte región